Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pereiti į pagrindinį turinį

C1

C1

Prieskoninių šalnoms neatiduokime. Paverskime druska

Autorius: Jurga SAJENKIENĖ
Prieskoninė druska.
Prieskoninė druska.
Printer Friendly, PDF & Email

Dauguma jau savo daržus susitvarkė, o  gautas gėrybes patikėjo saugoti rūsiams ir stiklainiams.  Visgi, jei dar pamatėte užsilikusių ir visai nepriekaištingai žaliuojančių prieskoninių žolių, jų šalnoms neatiduokite. Geriau paverskite prieskonine druska, kuri bus nepamainoma sukiojantis virtuvėje.

Prieskoninės druskos gamyba tikrai nesudėtinga, ši užduotis įveikiama ir nepatyrusiai šeimininkei. Į dubenį reikia suberti kilogramą rupios druskos, jos įkandin – po gerą saują darže dar augančių žolių: baziliko, raudonėlio, šalavijo, pelatrūno, petražolių, krapų. Neprošal įmesti čili pipiriuką. Tuomet viską sutrinti smulkintuvu. Druskelė gaunasi žalia žalia ir labai kvapni. Kad neišsivadėtų, rekomenduojama supilti į stiklainiukus, o prieš tai suberti ant padėklo ir kiek padžiovinti.

Prieskoninės druskos galima pasidaryti ne vieną kilogramą. Man ji greitai taps nepamainoma ir mėgstama ne tik šeimininkių. Ant stalo padėtan indelin paseilėtą pirštelį mėgsta kyštelėti ir vaikai. Šią druską galima ruošti per visą vasarą ir dovanoti draugams ir artimiesiems.

Facebook komentarai