Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pereiti į pagrindinį turinį

C1

dojusagro

Lietuvoje daugėja naujų mažųjų maisto tvarkymo įmonių

Autorius: Agroeta
Lietuvoje daugėja naujų mažųjų maisto tvarkymo įmonių
Lietuvoje daugėja naujų mažųjų maisto tvarkymo įmonių
Printer Friendly, PDF & Email

(Vilnius, gegužės 9 d.) Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) duomenimis, smulkiųjų maisto augintojų, gamintojų ir vykdančių kitas su maisto tvarkymu susijusias veiklas ūkininkų ir verslininkų Lietuvoje daugėja. Vien 2018 metais VMVT užsiregistravo ir veiklą pradėjo 12 proc. daugiau pieno, mėsos ir žuvies produktų gamybos įmonių, savo produkciją siūlančių tiesiogiai vartotojams. Smulkių viešojo maitinimo įmonių skaičius išaugo beveik 22 procentais.

Supaprastinus reikalavimus įsirengti skerdimo ir mėsos išpjaustymo, mėsos ar pieno produktų gamybos patalpas bei numačius lengvesnius veiklos įregistravimo reikalavimus prekybai pačių užauginta vaisių ir daržovių produkcija tiesiai iš ūkio, vis daugiau ūkininkų susidomi ir imasi iniciatyvos patys prekiauti savo užaugintais ir pagamintais produktais.

Per metus Lietuvoje pradėjo veikti 33 naujos nedidelės mėsos produktų gamybos įmonės, 19 pieno produktų gamybos įmonių, 10 žuvininkystės produktų gamybos įmonių. Pernai įsteigta ir beveik 480 naujų kavinių, užkandinių, per 120 įmonių ėmėsi maisto gamybos „maisto sunkvežimiuose“, mažose užkandinėse ar kioskuose.

Artimiausiu metu turėtų įsigalioti ir su Europos Komisija derinamas teisės akto projektas, įteisinsiantis smulkiajam gamybos sektoriui itin aktualius palengvinimus – galimybę nedidelius kiekius konditerijos ar viešojo maitinimo patiekalų gaminti namuose, neįrenginėjant papildomų maisto tvarkymo patalpų ir vartotojams juos siūlant įsigyti tiesiogiai.

Agroeta

Facebook komentarai

T Hegvita agro