Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pereiti į pagrindinį turinį

C1

C1

„Maximos“ atstovė: mėsos, kurioje užfiksuota mikrobiologinė tarša, esame pardavę 11 tonų

Autorius: ELTA
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
Printer Friendly, PDF & Email

Prekybos tinklo „Maxima“ komercijos direktorė Vilma Drulienė sako, kad pirkėjai įsigijo 11 tonų mėsos, kuriose buvo fiksuota mikrobiologinė tarša.

„Iš visų partijų, kuriose buvo užfiksuota mikrobiologinė tarša, esame pardavę 11 tonų. Ką turėčiau paminėti, net jei fiksuojama mikrobiologinė tarša tiek šviežioje kiaulienoje, tiek šviežioje paukštienoje, ją apdorojant termišku būdu, jokios grėsmės žmogaus sveikatai nelieka“, – laidoje „DELFI diena“ sakė V. Drulienė.

Pirmadienį Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) direktoriaus pavaduotojas Mantas Staškevičius sakė, kad tarnyba, atlikusi „Maximoje” parduodamos mėsos ir pusgaminių patikrinimus, aptiko taršos bei užfiksavo atsekamumo trūkumų.

Jis taip pat pridūrė, kad „Maxima“ apie nesaugius produktus žinojo vasario 3 dieną, bet tarnybą informavo tik vasario 7 dieną.

Prekybos tinklas „Maxima“ teigia, kad apie pirmuosius mėsos savikontrolės tyrimo rezultatus neinformavo VMVT, nes vasario 2 dieną jau buvo priimtas sprendimas uždaryti cechą.

„Maxima“ penktadienio vakarą sustabdė prekybą šviežia mėsa, kilus įtarimams dėl dalies mėsos kokybės. Šeštadienį šviežios mėsos tiekimas prekybos tinkle buvo atnaujintas.

Facebook komentarai