Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pereiti į pagrindinį turinį

C1

dojusagro

Rungsis kopūstienės virime

Autorius: Agroeta
Printer Friendly, PDF & Email

Šį savaitgalį Užvenčio kultūros centras organizuoja antrąjį kopūstienės virimo čempionatą. Jis vyks Užvenčio kultūros centro kieme (Šatrijos g.2, Girnikų k., Kelmės r.) lapkričio 9 dieną nuo 11 valandos.

Kopūstienės virimo čempionate organizatoriai kviečia dalyvauti bendruomenes, įmonių ir įstaigų kolektyvus. Anot šventės organizatorių, tikimasi sulaukti iki 20 komandų, „puodo“ komandą turi sudaryti nemažiau kaip 2 nariai. Jie čempionato dieną į Užvenčio kultūros centrą, įsikuria jiems nurodytoje vietoje nuo 9.30 iki 10.30 valandos. Kiekviena komanda turi turėti virėją – šefą, kuriuo gali būti ir komandos vadovas.

Šventės metu komandos turės prisistatyti, jo metu virėjai – šefai gaus specialią aprangą. Iš karto po prisistatymo vienu metu bus pradėta virti kopūstienė. Virimo laikas – iki 2 valandų.

Šventės organizatoriai perspėja, kad kiekviena į čempionatą atvykstanti komanda turi turėti savo puodą, ne mažesnį nei 20 litrų talpos, stovą jam, prieskonius ir kitus priedus. Puodas pageidautina kuo didesnis, nes tuo bus galima pelnyti daugiau publikos simpatijų komandai. Komandos nariai taip pat turi pasirūpinti ugniakuro įrengimu, malkomis.

Visa išvirta kopūstienė, kurios tikimasi išvirti apie 400 litrų, bus išdalinta šventės dalyviams, o viena organizatorių duota speciali lėkštė keliaus vertinimo komisijai degustuoti. Tiesa, reikiamais vienkartiniais indais pasirūpins šventės organizatoriai.

Kopūstienės virimo čempionate bus dvi vertinimo grupės – šviežių kopūstų ir raugintų kopūstų sriuba. Dalyviai apdovanojami dovanomis ir skatinamaisiais prizais.

Facebook komentarai

T Hegvita agro