Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pereiti į pagrindinį turinį

C1

C1

Rusija šiemet padidino pagrindinių maisto produktų gamybą

Autorius: BNS
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
Printer Friendly, PDF & Email

Rusija per tris šių metų ketvirčius, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, padidino pagrindinių maisto produktų gamybą, skelbia nacionalinė statistikos tarnyba „Rosstat“.

Mėsos, neskaitant paukštienos, gamyba išaugo 11,6 proc., o paukštienos – tik 0,2 procento.

Mėsos pusgaminių gamyba padidėjo 8,5 proc., rūkytų mėsos gaminių – 3,4 proc., mėsos konservų – 14,1 procento.

Žuvų ir kitų jūros gėrybių produkcijos, įskaitant konservuotos, šiemet pagaminta 0,2 proc. daugiau nei pernai sausį-rugsėjį.

Šviežių pieno produktų gamyba paaugo 0,7 proc., sviesto – 6,4 proc., sūrių – 6,1 procento.

Miltų gamyba sumenko 0,9 proc., duonos ir pyrago gaminių – 1,5 proc., konditerijos gaminių – 3 proc., o saulėgrąžų aliejaus – ūgtelėjo 11,7 procento.

Facebook komentarai