Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pereiti į pagrindinį turinį

C1

dojusagro

Šiauliuose pagamintas želė tortas-rekordininkas

Autorius: Dalia KARPAVIČIENĖ
Šiaulių profesinio rengimo centro Prekybos ir verslo skyriaus mokykloje pagamintas, ko gero, didžiausias Lietuvoje – 241 litro želė tortas, patiekalas akvariume. Ramūno Snarskio nuotr.
Šiaulių profesinio rengimo centro Prekybos ir verslo skyriaus mokykloje pagamintas, ko gero, didžiausias Lietuvoje – 241 litro želė tortas, patiekalas akvariume. Ramūno Snarskio nuotr.
Printer Friendly, PDF & Email

Šiaulių profesinio rengimo centro Prekybos ir verslo skyriaus mokykloje pagamintas, ko gero, idžiausias Lietuvoje želė tortas. Be papuošimų šis tortas svėrė 240 litrų, su papuošimais – apie litrą daugiau.

Komisija fiksavo abu svorius. Anot komisijos pirmininko Remigijaus Adomaičio, šis didžiulis želė tortas – tikras kulinarinis stebuklas. Saldus desertas pagal panakotos receptūrą buvo

gaminamas visą parą – tiek laiko prireikė, kad skirtingų  želė sluoksniai sustingtų. Tortą gamino virėjo specialybės mokiniai ( profesijos mokytojos Ingrida Vaišnorienė ir Ginta Marčenkienė). Prireikė net 10 kilogramų želatinos, 200 litrų įvairių sulčių, 40 litrų pieno, buvo dedama ir juodųjų serbentų bei braškių uogienių. Prekybos ir verslo skyriaus bendruomenė dėkojo rėmėjams:  Meškuičių seniūnijai, Zelbų šeimos ūkiui.

Ankstesniais metais Mokykla yra sukūrusi didžiausią Velykų zuikį, šokoladinį saldainį, pasiuvusi didžiausias džinsines kelnes, į didžiausią sambūrį sukvietusi absolventus, pasiekusi ir daugiau rekordų.

Kadangi tortas buvo pristatytas minint Pasaulinę draugų dieną, skanėstas išdalintas mokyklos artimiausiems bičiuliams, socialiniams partneriams. 

Facebook komentarai

T Hegvita agro